dilluns, 16 de març del 2009

Dues persones s'encadenen al balcó de l'ajuntament de Sant Feliu de Llobregat en defensa de Collserola



VIDEO DE L'ACCIÓ

A les 11h del matí d'avui dilluns 16 de març, dues persones
s'han encadenat a la barana del balcó de l'ajuntament de Sant Feliu de Llobregat en defensa de Collserola i per un aire net

Amb aquesta acció es vol convocar a la manifestació unitària del 22 de març 'Contra la política ambiental de la Generalitat' i denunciar públicament que el projecte d'incineració de residus a la Sanson continua endavant i es veu reforçat amb l'operació especulativa que vol modificar el Pla General Metropolità en favor d'interessos privats entre els que hi ha l'empresa cimentera Cemex i el constructor Paz Dorado.

Per tot això assumeixen íntegrament el manifest ecologista que convoca la manifestació del 22 de març i volen que les exigències es facin efectives.

Com han declarat des de la plaça de l'ajuntament del municipi del Baix Llobregat, també volen denunciar públicament la política ambiental de l'ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i de la Generalitat de Catalunya i fan el següent comunicat:

Denunciem:
.Que el projecte d'incineració de residus a la Sanson continua en marxa i es veu reforçat per la Modificació del Pla General Metropolità (PGM) que promou el govern de Sant Feliu.
.Aquesta modificació del PGM respon als interessos especulatius de promotor i propietaris privats. Els mateixos interessos que ens han portat a l'actual "crisi".
.La modificació agredirà Collserola i requalificarà zones forestals en parcs i jardins, cosa que no garanteix la protecció i conservació d'aquestes zones.
.Al barri de Mas Lluí es veuen afectades zones destinades a equipaments que ara es
reconvertiran en espai per vivendes.
.Es construirà una carretera a zones protegides, que estan dins la Xarxa Natura 2000,
per facilitar l'accés de camions a la cimentera. Això consolidarà la ubicació i les dimensions d'aquesta empresa altament contaminant situada al peu de Collserola.
. Els processos participatius han esdevingut un mer mecanisme per legitimar les decisions preses prèviament. Sovint l'Administració de torn, no ha informat a la ciutadania i quan ho ha fet, ha estat tard i/o de forma interessada.


Demanem:
.Que la defensa de l'espai forestal de Collserola no sigui negociable i passi a ser una prioritat de cara a que esdevingui Parc Natural.
.Que es faci un estudi ambiental independent i un procés de debat amb tota la ciutadania entorn a la ubicació, les dimensions i l'activitat industrial de la cimentera.
.Que s'iniciïn processos participatius reals i profunds que permetin a les entitats realitzar propostes i accions amb una capacitat de canvi real.
.Que es prenguin polítiques reals de reducció i reutilització de residus urbans i industrials, deixant en darrer lloc el reciclatge.
.Un nou model de política ambiental, territorial i de sostenibilitat que impliqui transversalment totes les regidories.

Reclamem:
.Que es posin en marxa nous models participatius per una consulta pública real i efectiva, que permeti un planejament urbanístic, territorial i d'infraestructures basat en un veritable consens. Més enllà de l'insuficient model de democràcia representativa actual (partitocràcia), cal un nou marc democràtic que possibiliti a la ciutadania implicar-se en la presa de decisions públiques. Cal normalitzar procediments i consultes que possibilitin la participació directa de la ciutadania en la presa de decisions.
MANIFESTACIÓ 22 de març 2009
El dia 22 de març sortirem al carrer per fer front a la política ambiental del govern de la Generalitat. Conflictes ambientals al territori català. Quedem a la Plaça Catalunya de Barcelona a les 11 h del matí
http://22marc2009.blogspot.com