divendres, 10 d’octubre del 2008

Acció al Congrés Mundial de Conservació de la NaturaEl passat diumenge dia 5 d’octubre quatre membres de la Plataforma Cívica per a la Defensa de Collserola, entre ells dues molinenques membres de la Plataforma per a la defensa de Collserola-Molins, van desplegar al final de l’acte inaugural del Congrés Mundial per a la Conservació una pancarta de 7 metres on es podia llegir en anglès.

STOP URBAN PRESSING ON COLLSEROLA NATURAL PARK

PROU PRESSIÓ URBANÍSTICA AL PARC NATURAL DE COLLSEROLA

Les activistes van aprofitar el moment en que l’organització desplegava un gran cartell amb la paraula ACTION per saltar a l’escenari i desplegar la pancarta. No van durar gaire temps a l’escenari però si el suficient per a ser aplaudides. Aviat el personal de seguretat els va estirar la pancarta fins a trencar-la.
Els quatre activistes han estat identificats per la guardia civil i ara resten a l’espera d’una possible denuncia.

Al mateix temps a l’entrada del Fòrum, indret on es va realitzar la inauguració, un grup de suport va desplegar una pancarta igual a la desplegada a l’interior i va estar repartint fulls informatius als participants, on es denunciaven les agressions que amenacen Collserola.

Aquesta acció de la Plataforma Cívica per a la Defensa de Collserola tenia com a obgectiu mostrar el seu desacord amb la política local i del govern respecte a la protecció del Parc de Collserola que perd cada vegada més espais naturals. Pretenia recordar una vegada més a tots els polítics allà presents que seguiran lluitant per Collserola i per aturar tantes i tantes agressions com poden ser: el Centre Direccional, el Vial de Cornisa, Autopistes i túnels encara programats, la muntanya russa al Tibidabo, l’ampliació d’urbanitzacions i moltes altres pèrdues d'espais.

La Plataforma mostra el seu acord amb el discurs general del Congrès Mundial de la Natura però insisteix en que són les polítiques locals les que han d'estar més compromeses amb la preservació de la biodiversitat per les futures generacions.