dilluns, 12 de gener del 2009

Residu mínim

Molins de Rei va ser una de les viles pioneres amb el tractament de residuals i va ser un model a seguir per moltes poblacions, però ara ens sembla que la situació s'ha estancat i que cal un impuls que faci renéixer la consciència i la importància del residu mínim.

La Plataforma va intentar entrevistar-se amb la regidora Montserrat Cateura per tal de explicar-li les accions previstes a Molins de Rei dins de la campanya Catalunya Lliure de Bosses. Se li va enviar un correu electrònic demanat hora el dia 20 d'octubre que va ser contestat de manera immediata demanat més explicacions sobre el que es volia fer. Poc després vam enviar un nou correu concretant, en la mesura del possible, quines eren les nostres propostes. Aquest segon correu electrònic ja no va ser contestat igual que els altres dos enviats posteriorment. Veient les dificultats per reunir-nos amb la regidora vam optar per utilitzar la predisposició de la CUP per a fer un seguit de preguntes sobre diferents temes relacionats amb la cura del medi ambient al ple del dia 5 de novembre.

Temem que les politípiques ambientals hagin deixat de ser una prioritat per a l'Ajuntament i per això vam demanar explicacions sobre els següents temes:

Primer de tot, donat que la primera resposta que es rep del consistori, i més en l'època que vivim, és la de manca de pressupost, vam demanar quina era la situació d'una subvenció adjudicada per a la campanya de reforç de la xarxa de comerços respectuosos amb el medi ambient ja que nosaltres teníem entès que sinó s'havia prorrogat podia haver-se perdut.

També tenen atorgada una subvenció de 10.000€ per la campanya de reforç de la brossa orgànica. Per tant entenem que si no fan res no és per manca de diners.

L'altre tema pel qual vam preguntar era sobre les actuacions relacionades amb la Campanya Catalunya Lliure de Bosses. Campanya a la que el consistori es va adherir en el ple del mes de maig i que no ens consta cap mena d'actuació al respecte ni tan sols per a fer arribar la campanya als comerços de Molins de Rei.

I per últim ens vam interessar per l'estat de la Planta de Triatge de Molins. Sabem que els seu estat és lamentable, que els treballadors estan treballant en molt males condicions i han de fer moltes hores per a què la Planta funcioni amb un tant per cent de recuperació minimamanet acceptable. Ens constava que l'Entitat Metropolitana de Residus l'any 2006 s'havia compromès a fer arriba 6 milions d'euros per a la rehabilitació de la planta però que ara resultava que aquest tema no era prioritari i que per tant no arribarien els diners.

Article del Llaç sobre el residu mínim i la Planta de triatge

Preguntes formulades al Ple

Intervenció de la Plataforma al final del Ple

Respostes a les preguntes del Ple

Per acabar informar-vos que 5 dies després de la primera actuació de la plataforma per a acostar la campanya de Catalunya Lliure de Bosses als molinencs i les molinenques i dos dies abans de la segona actuació, vam tenir una reunió amb la regidora Montserrat Cateura.