dimecres, 19 de desembre del 2007

Resum de la reunió amb l'Ajuntament

El dia 13 de desembre la Plataforma en defensa de Collserola-Molins es va reunir amb l’equip de govern de l’Ajuntament. L’equip de govern va reiterar que ells no volen que s’urbanitzi però s’hi veuen obligats. Es justifiquen dient que hi ha una demanda de serveis mínims per part dels veïns actuals des de fa molt de temps. Afirmen que dotar d’aigua i clavegueram als actuals habitants i no permetre noves edificacions és inviable ja que els veïns es veurien obligats a pagar uns preus més desorbitats encara que els actuals, ja que les despeses d’urbanització s’haurien de repartir entre menys veïns.

Des de la plataforma reiterem que no ens oposem a la dotació de serveis mínims als actuals habitants sinó al contrari, demanem que es faci aquesta dotació sense permetre les noves edificacions que danyarien irreversiblement la riquesa biològica de tota la zona. Pensem que això és possible, des de l’Ajuntament afirmen que no, ja que els veïns no només haurien de pagar les obres del clavegueram i aigua (que bona part ja estan fetes), sinó que com a tota urbanització, els veïns haurien de pagar per uns equipaments. Paradoxalment, aquests equipaments no es construiran ja que la Generalitat obliga a mantenir els espais reservats per a equipaments com a sol forestal. Per part de l’Ajuntament no hi ha cap estudi sobre quin podria ser el cost d’aquesta obra i es nega, en cas de que aquest fos elevat, a dedicar part dels pressupostos a aquest projecte, que no oblidem, ajudaria no només a mantenir sinó que a millorar una zona en el bell mig del Parc de Collserola.

L’equip de govern es va comprometre a refer el projecte d’urbanització, ja que van reconèixer que és molt millorable, i a fer un nou estudi d’impacte ambiental.

Des de la Plataforma no hem vist cap interès per part de l’equip de govern a aturar la urbanització així que mantindrem la lluita i la crida a tots els molinencs i molinenques a participar i pronunciar-se envers aquesta agressió a la part del Parc de Collserola més propera a ells i elles.

1 comentari:

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Amb independència que l'ajuntament subvencionés o no part de les despeses als actuals veins, és ben lògic al meu entendre que aquests es facin càrrec de les despeses.
Viure en un lloc privilegiat com aquest té els seus innegables avantatges i ha de comportar, lògicament, els seus costos.
Això no pot ser cap raó per a endegar un projecte destructor com el que s'ha proposat que, a poc temps -creuem els dits- de la declaració de Parc Natural significaria una agressió al medi injustificable i, el que és pitjor, irreparable.
Ànim i endavant !