dilluns, 19 de maig del 2008

Perquè som el que mengem, bevem i respirem, visca la terra i mori el mal govern!



Us convidem a participar a les jornades organitzades des d'Endavant de Molins de Rei on es debatran temes sobre terra, aigua i aire, que tindran lloc entre entre el 21 i el 29 de Maig. És una bona oportunitat per informar-nos i opinar sobre temes de màxima actualitat com pot ser el transvasament.

Perquè som el que mengem, bevem i respirem, visca la terra i mori el mal govern!

Aigua: Tots coneixem la delicada situació que està vivint el nostre país en relació a l'aigua. Quines polítiques s'estan duent a terme? amb quins motius? quines repercussions tindrà el transvasament que el govern vol construir? quina visió en té la gent de les Terres de l'Ebre? per explicar-nos tot això i molt més, vindrà un membre de la Plataforma en Defensa de l'Ebre.

Dimecres 21 de Maig a les 20:00 del vespre a l'Ateneu Mulei:

xerrada de la Plataforma en Defensa de l'Ebre

Terra: Ja fa temps que el debat sobre els aliments transgènics és ben viu; tanmateix, ni gran part de la població ni el govern tenen una posició clara al respecte. A casa nostra va començar fa uns mesos una iniciativa per informar la població dels perills de l'argicultura alterada genèticament i per demanar al govern que es declari 'regió lliure de transgènics'. Un membre de la plataforma ens explicarà la història i raons d'aquests cultius i les mobilitzacions que s'están duent a terme. A més a més, la companyia GPS ens representarà una obra de teatre per joves (i no tan joves):

Dissabte 24 de Maig a les 17:00 a la Plaça de la Creu

xocolatada i teatre: 'Transgènica tragicomèdia de les verdures'

i a les 19:00 a Ca la Banya:

xerrada de 'Som lo que sembrem' i d'un pagès de la vila

Aire: La nostra vila pateix una importantíssima contaminació de l'aire fins al punt que està inclosa en la 'zona de protecció especial de l'ambient atmosfèric'. Malgrat això, les cimenteres, els principals agents contaminadors de l'aire, tenen la intenció de cremar als seus forns, no ja metralls pesants i ferros com fins ara, sinó productes de depuradores, pneumàtics... cosa que perjudicaria encara més la qualitat de l'aire de la regió. Per explicar-nos el perquè de tot plegat, i les conseqüències que això tindria per la salut, hem convidat a associacions de diferents pobles:

Dijous 29 de Maig a les 20:00 al local de la CUP:

xerrada d'Aire Net de Sant Feliu,

Plataforma contra la incineració de Residus de Sant Vicenç dels Horts

CEPA de Molins de Rei