dilluns, 24 de novembre del 2008

MOLINS LLIURE DE BOSSES

La Plataforma per a la Defensa de Collserola – Molins conjuntament amb el CEPA i amb la Fundació per a la Prevenció dels Residus volem que el dissabte 29 de novembre arribi a molts molinencs i molinenques la campanya Catalunya Lliure de Bosses i que ens sensibilitzem sobre els efectes de l’ús indiscriminat d’aquestes. Per això necessitem la col·laboració de tots i totes aquelles que penseu que és important reduir l’ús de les bosses de plàstic. No és pas tant difícil, les alternatives són variades i fàcils, carretons, cistells, bosses de roba...


Per això necessitem la vostra ajuda. Si esteu interessats o interessades a col·laborar en la campanya MOLINS LLIURE DE BOSSES poseu-vos en contacte amb nosaltres.

salvemlarierada@gmail.com





http://www.residusiconsum.org/catlliurebosses

Setmana Europea per la Prevenció de Residus



El dissabte 22 la plataforma va participar dins de les activitats que es varen dur a terme a l'escola Alfons XII per celebrar el dia dels drets dels infants. Vam fer un taller de decoració de bosses de roba. D'aquesta manera iniciàvem la Setmana Europea per la Prevenció de Residus a Molins tot repartint bosses de la campanya Catalunya Lliure de Bosses i sensibilitzant als assistents a l'acte de la importància de deixar de consumir bosses de plàstic indiscriminadament.

Fuga de clor a la Rierada



El passat divendres 14 de novembre vam detectar una fuga de clor al pou d'aigua de la Casa de Colònies Can Santoi, a tocar de la riera. Com podreu veure a les fotos les plantes estaven bastant perjudicades i feia una forta pudor a clor. També podreu veure que l'estat de la bombona de clor és lamentable.
Afortunadament després de la denúncia ja s'ha retirat la bombona.

dimecres, 12 de novembre del 2008

Crisis energètica

Us convidem a aprofitar una bona oportunitat per informar-vos sobre els efectes de l'energia nuclear a mans d'un expert com és el Dr. Eduard Rodríguez Ferré. El proper dilluns dia 17 a les 18h a la sala Juli Vera carer Còrsega 269 Barcelona.


dilluns, 10 de novembre del 2008

Fira d'entitats

Aquest cap de setmana la Plataforma ha participat en la Fira d'entitats organitzada pel col·lectiu Absolució Jona. Aquest col·lectiu va organitzar una trobada de plataformes i entitats que lluiten per a la defensa del territori per tal de possar en comú les diferents problemàtiques. La trobada va ser interessant i ara s'intentarà treure'n unes conclusions.
http://absoluciojona.org/

divendres, 10 d’octubre del 2008

Acció al Congrés Mundial de Conservació de la Natura



El passat diumenge dia 5 d’octubre quatre membres de la Plataforma Cívica per a la Defensa de Collserola, entre ells dues molinenques membres de la Plataforma per a la defensa de Collserola-Molins, van desplegar al final de l’acte inaugural del Congrés Mundial per a la Conservació una pancarta de 7 metres on es podia llegir en anglès.

STOP URBAN PRESSING ON COLLSEROLA NATURAL PARK

PROU PRESSIÓ URBANÍSTICA AL PARC NATURAL DE COLLSEROLA

Les activistes van aprofitar el moment en que l’organització desplegava un gran cartell amb la paraula ACTION per saltar a l’escenari i desplegar la pancarta. No van durar gaire temps a l’escenari però si el suficient per a ser aplaudides. Aviat el personal de seguretat els va estirar la pancarta fins a trencar-la.
Els quatre activistes han estat identificats per la guardia civil i ara resten a l’espera d’una possible denuncia.

Al mateix temps a l’entrada del Fòrum, indret on es va realitzar la inauguració, un grup de suport va desplegar una pancarta igual a la desplegada a l’interior i va estar repartint fulls informatius als participants, on es denunciaven les agressions que amenacen Collserola.

Aquesta acció de la Plataforma Cívica per a la Defensa de Collserola tenia com a obgectiu mostrar el seu desacord amb la política local i del govern respecte a la protecció del Parc de Collserola que perd cada vegada més espais naturals. Pretenia recordar una vegada més a tots els polítics allà presents que seguiran lluitant per Collserola i per aturar tantes i tantes agressions com poden ser: el Centre Direccional, el Vial de Cornisa, Autopistes i túnels encara programats, la muntanya russa al Tibidabo, l’ampliació d’urbanitzacions i moltes altres pèrdues d'espais.

La Plataforma mostra el seu acord amb el discurs general del Congrès Mundial de la Natura però insisteix en que són les polítiques locals les que han d'estar més compromeses amb la preservació de la biodiversitat per les futures generacions.

divendres, 26 de setembre del 2008

Una nova agressió amenaça Collserola

Uns nova agressió amenaça Collserola, aquest cop per sota, bé, per sota i per sobre perquè l’enrenou que generen les tuneladores i l’excavació dels túnels d’accés afecta també la superfície que esperem que restaurin un cop acabin les destrosses.

Més informació

http://www.lamalla.net/societat/article?id=211459

[...]
Una tuneladora de doble escut, amb 6 metres de diàmetre i 260 metres de
longitud fa el forat que travessarà la serra de Collserola i on
posteriorment es col•locarà la canonada
[...]

http://www.atll.cat/ca/page.asp?id=21

Tornada després de l'estiu

La Plataforma per a la Defensa de Collserola – Molins, conjuntament amb altres col·lectius i entitats va presentar al·legacions al projecte d’urbanització de Vallpineda. Ara restem a l’espera de les respostes tant de les al·legacions presentades pel projecte d’urbanització de la Rierada com les presentades pel de Vallpineda.

Mentrestant ens plantegem ampliar la plataforma cap a temes ecològics que afectin Molins. Per això us convidem a tots i totes a assistir a la propera assemblea que tindrà lloc el dijous dia 16 d’octubre a les 20:30h al local del CEPA. Si no hi podeu assistir, però ens voleu fer arribar suggeriments o temes que us preocupen ens ho podeu fer arribar a . Moltes gràcies i esprem la vostre col·laboració, és imprescindible.

dimarts, 8 de juliol del 2008

Projecte d'urbanització de Vallpineda

El període d'al·legacions al Projecte d'Urbanització de Vallpineda finalitza el 27 de juliol de 2008. Es va aprovar inicialment per Junta de Govern l'11 de juny. S'ha publicat al BOP el dia 26 de juny de 2008. I la documentació es pot consultar a les dependències de l’Àrea de Sostenibilitat i Territori, demanant hora prèviament al telèfon 93 680 37 33.

divendres, 27 de juny del 2008

Dia Català sense bosses


La campanya Catalunya Lliure de Bosses de Plàstic es planteja com una eina perquè administracions, entitats, ciutadania, institucions i agents econòmics del nostre país prenguin consciència per avançar cap a la reducció efectiva de les bosses de plàstic i prevenir les problemàtiques que acompanyen a la producció i consum d’aquest envàs d’un sòl ús.

L'objectiu és l'aplicació d'una normativa que apliqui una taxa de 0'20€ a cada bossa d'un sòl ús. D'aquesta manera es fomentarien les bosses reutilitzables i es crearia un fons econòmic de prevenció per a desenvolupar campanyes de comunicació ambiental en la prevenció de residus.

Des de la Plataforma per al a defensa de Collserola - Molins us animem a adherir-vos a la campanya i a participar activament en el dia Català sense bosses que serà el proper dimecres dia 3 de juliol.








Signa per adherir-te a la campanya

Més informació

dilluns, 16 de juny del 2008

No podem baixar la guardia

No podem baixar la guàrdia, encara que per ara s'ha frenat el transvasament el projecte seguirà sobre la taula esperant el moment oportú. La política del govern no és la de reaprofitament d'aigua, recuperació d'aqüífers, aprofitament d'aigües fluvials i encara menys es plantegen que aquest model de país creixent de manera totalment insostenible hagi d'aturar-se. Per tot això el millor que podem fer és informar-nos per tal de reflexionar i actuar. Per això, de nou us anunciem un acte on podem informar-nos, debatre i començar a actuar.


Conferència-Debat

"La inviabilitat dels transvasaments"
Manolo Tomas -Plataforma en Defensa de l’Ebre

José Luis Martínez -Ecologistas en Acción de Zaragoza

"Els negocis amb l’aigua"
Sindicat de Químiques de Barcelona

DIJOUS 19 juny a les 18:30 h
Sala Costa i Font, CGT Barcelona
Via Laietana 18, 9 planta


diumenge, 15 de juny del 2008

Cap poble es salva de l'especulació

La plataforma Salvem Oliveretres denuncia:

El Barça compra 27’8 ha. de terreny naturals protegits a la zona deltaica de Viladecans

Els terrenys estan dins la Xarxa Natura 2000, una protecció que representa la iniciativa més important de la Unió Europea en política de conservació.

El Futbol club Barcelona ha anunciat la compra de 27’9 ha. D’uns terrenys situats a tocar de la reserva del remolar de Viladecans, els quals son qualificats segons el PGM com a 7-c, equipaments metropolitans, però preservats com xarxa natura 2000, per la seva proximitat a la reserva natural del Remolar, així doncs no es pot fer en ells cap intervenció urbanística.

Xarxa Natura 2000 és una xarxa europea d’espais naturals protegits que representa la iniciativa més important de la Unió Europea en política de conservació.

El seu objectiu és la conservació de la biodiversitat, bé que de forma compatible amb el manteniment de l’activitat humana que es desenvolupa en aquests espais.

A Catalunya, la xarxa comporta la conservació de més del 25% del territori, i s’integra al sistema d’espais naturals protegits.

La xarxa Natura 2000 representa, doncs, l’aportació catalana a la salvaguarda de la biodiversitat europea.

Així doncs, com és possible que un club esportiu, com el Barça, es gasti 18 milions d’euros, en uns terrenys on no hi pot fer cap intervenció urbanística?

En la pàgina web del Barça diu textualment “Aquesta operació enforteix el patrimoni immobiliari de l’entitat i és fruit d’un procés que es va iniciar el primer semestre de l’any passat, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Viladecans.”

L’Ajuntament de Viladecans ha col·laborat en aquesta operació immobiliària, doncs des de fa anys, ja volia realitzar en aquests mateixos terrenys, amb la promoció conjunta amb l’empresa Golf de Viladecans, realitzar un camp de golf. cosa que gràcies a l’oposició ciutadana, la generalitat el va revocar. L’ajuntament va tenir que tornar els terrenys expropiats i Golf de Viladecans fins ara no ha acabat de vendre els seus terrenys al Barça.

Actualment l’ajuntament te un projecte a la zona deltaica, encara no desenvolupat, anomenat “Pla delta”, on en un total de 2.270.098 m2, vol desenvolupar tot un complex on hi tenen cabuda instal·lacions esportives, recreatives, docents, hoteleres, restauració, cultural, oficines, sanitari no hospitalari, assistencial. Sense comptar amb l’obertura de la platja.

Per tant tot sembla indicar que l’ajuntament ha fet de mitjancer entre l’empresa Golf de Viladecans i el Barça per no ser quines intencions, potser per pal·liar compromisos no acomplerts amb Golf Viladecans, o l’ajuntament de Viladecans ha estat mirant d’aconseguir la sessió dels terrenys que històricament encara te el Barça en la zona dels reguerons, on hi ha un aiguamoll, i per part del Barça potser vol fer servir els terrenys com a peça de canvi per que els hi deixin augmentar la edificabilitat en la urbanització del Miniestadi, com va insinuar ahir el diari Avui. Si aquest fos el cas, no te cap mana de sentit perquè el Barça ha comprat uns terrenys 'no urbanitzables' i per tant no té cap dret d’edificabilitat per canviar cap cromo.

En definitiva tot un misteri especulatiu.

Plataforma Salvem Oliveretes

Article publicat a la Directa sobre el tema

dissabte, 14 de juny del 2008

L'aigua com a patrimoni. Escassetat climàtica o estructural?

Dilluns dia 16 tenim una bona oportunitat per a conèixer de prop quins són alguns dels recursos hídrics de l'àrea metropolitana i com es gestionen o més aviat com no es gestionen.
L'aigua com a patrimoni. Escassetat climàtica o estructural?
Roger Lloret Rios
químic i meteoròleg especialista en aigües
Dilluns 16 de juny de 2008 a les 19 hores a la sala d’actes de la Torre del Roser
(C/ Joan XXIII, 14 de Sant Feliu de Llobregat)


dilluns, 9 de juny del 2008

Millorem Collserola

El Consorci de Collserola convoca el dissabte 14 de juny una jornada de treball per a la millora de Collserola.
Per a participar-hi cal inscripció prèvia trucant al 93 280 35 52. Les places són limitades (40 persones) així que no espereu l'últim dia.
L'horari és de 9 a 14h
Lloc de trobada: esplanada al costat de l'aparcament del cementiri de Collserola.
Les tasques previstes són l'arrencament d'ailants joves i l'arranjament de la Font de les Lloses i del camí de Sant Fermí.

divendres, 6 de juny del 2008

Aire Net organitza:


Conferència
a St. Feliu del Llobregat amb el
Dr. Josep Ferrís
Oncòleg Pediàtric. Hospital de La Fe de València
dissabte 14 de juny a les 19h
UNIÓ CORAL (Passeig Bertran, 13)


El Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya vol autoritzar la incineració de residus (farines càrnies, llots de depuradora .....) a les cimenteres de Catalunya i entre elles hi ha la de Sant Feliu de Llobregat, al peu de la muntanya de Collserola. Segons el Conveni d'Estocolm, "les cimenteres que incineren residus són la principal font de dioxines del planeta". Per això des de la Plataforma per a la defensa de Collserola - Molins us animem a participar en aquest acte organitzat per Aire Net. Considerem molt importants totes les problemàtiques relacionades amb la qualitat de l'aire que respirem. La qualitat d'aquest aire està estretament relacionada amb la nostre salut, però la seva invisibilitat fa que sovint ens n'oblidem.

diumenge, 25 de maig del 2008

Cada cop més clar que ens imposen un transvasament inecessari

Tot i que la pluja ha omplert els embassaments amb més hectòmetres cúbics que els previstos fer pel transvasament durant un any, els polítics reiteren que el transvasament és necessari i comencen ja les expropiacions per tal d'iniciar les obres amb caràcter d'urgència. Aquest caràcter d'urgència fa que els propietaris dels terrenys afectats només tinguin una setmana per al·legar.
Abans de les pluges el transvasament no era la solució al problema de la sequera, però ara, després de les pluges, queda ben clar que la situació d'emergència a que havíem arribat (gràcies a la manca de previsió per part del govern) era només la excusa per fer un transvasament que només respon als interessos econòmics de les empreses privatitzadores d'un recurs tant necessari com és l'aigua.
Per tant, des dels moviments antitransvasaments també em de contestar de manera urgent i contundent, per això us convoquem a la concentració convocada per Jóvens de l'Ebre el proper dimarts 27 de maig, a les 18h, coincidint amb la Taula de la Sequera.



dimarts, 20 de maig del 2008

No al Pla Caufec

Arran de les últimes mobilitzacions protagonitzades pel col·lectiu en defensa de Collserola, No al Pla Caufec considerem important mostrar el nostre suport i unir-nos a la lluita per demanar no només la protecció integra i immediata de Collserola sinó també un nou model de desenvolupament no especulatiu i sostenible. Per això us convidem a donar suport a totes les accions empreses per diferents col·lectius i que estan encaminades a exigir un canvi en aquest model imposat.

Des de la Plataforma cívica per a la defensa de Collserola també s'ha donat suport a aquestes accions tot escrivint una nota de premsa.
Nota de premsa PCDC

Podeu llegir el comunicat escrit pel col·lectiu No al Pla Caufec després de les accions
Comunicat No al Pla Caufec

Per últim convidar-vos a participar a la manifestació contra el pla Caufec convocada aquest
Dissabte 24 de maig, 18h des de la plaça de l'ajuntament d'Esplugues.

No al pla Caufec

dilluns, 19 de maig del 2008

Perquè som el que mengem, bevem i respirem, visca la terra i mori el mal govern!



Us convidem a participar a les jornades organitzades des d'Endavant de Molins de Rei on es debatran temes sobre terra, aigua i aire, que tindran lloc entre entre el 21 i el 29 de Maig. És una bona oportunitat per informar-nos i opinar sobre temes de màxima actualitat com pot ser el transvasament.

Perquè som el que mengem, bevem i respirem, visca la terra i mori el mal govern!

Aigua: Tots coneixem la delicada situació que està vivint el nostre país en relació a l'aigua. Quines polítiques s'estan duent a terme? amb quins motius? quines repercussions tindrà el transvasament que el govern vol construir? quina visió en té la gent de les Terres de l'Ebre? per explicar-nos tot això i molt més, vindrà un membre de la Plataforma en Defensa de l'Ebre.

Dimecres 21 de Maig a les 20:00 del vespre a l'Ateneu Mulei:

xerrada de la Plataforma en Defensa de l'Ebre

Terra: Ja fa temps que el debat sobre els aliments transgènics és ben viu; tanmateix, ni gran part de la població ni el govern tenen una posició clara al respecte. A casa nostra va començar fa uns mesos una iniciativa per informar la població dels perills de l'argicultura alterada genèticament i per demanar al govern que es declari 'regió lliure de transgènics'. Un membre de la plataforma ens explicarà la història i raons d'aquests cultius i les mobilitzacions que s'están duent a terme. A més a més, la companyia GPS ens representarà una obra de teatre per joves (i no tan joves):

Dissabte 24 de Maig a les 17:00 a la Plaça de la Creu

xocolatada i teatre: 'Transgènica tragicomèdia de les verdures'

i a les 19:00 a Ca la Banya:

xerrada de 'Som lo que sembrem' i d'un pagès de la vila

Aire: La nostra vila pateix una importantíssima contaminació de l'aire fins al punt que està inclosa en la 'zona de protecció especial de l'ambient atmosfèric'. Malgrat això, les cimenteres, els principals agents contaminadors de l'aire, tenen la intenció de cremar als seus forns, no ja metralls pesants i ferros com fins ara, sinó productes de depuradores, pneumàtics... cosa que perjudicaria encara més la qualitat de l'aire de la regió. Per explicar-nos el perquè de tot plegat, i les conseqüències que això tindria per la salut, hem convidat a associacions de diferents pobles:

Dijous 29 de Maig a les 20:00 al local de la CUP:

xerrada d'Aire Net de Sant Feliu,

Plataforma contra la incineració de Residus de Sant Vicenç dels Horts

CEPA de Molins de Rei

dimecres, 7 de maig del 2008

No als transvasaments




Des de la Plataforma per a la defensa de Collserola – Molins us volem convidar a difondre i adherir-vos al manifest elaborat des de la Plataforma metropolitana en contra dels transvasaments. Aquesta plataforma ha sorgit per a donar una altre visió de la crisis de la sequera des de l’àrea metropolitana de Barcelona. No només volen dir no als transvasaments sinó que també volen denunciar l’actual model de creixement totalment insostenible.

Llegir el manifest

Per adherir-vos-hi podeu escriure a
notransvasamentsbcn@gmail.com

Per obtenir més informació podeu consultar el bloc de la Plataforma.
http://notransvasamentsbcn.blogspot.com/


Informar-vos també que el diumenge dia 18 de maig hi haurà una manifestació a Amposta per tal de mostrar el rebuig als transvasaments. Des de Barcelona s'organitzaran autocars per anar-hi. Podeu apuntar-vos-hi dijous i divendres als actes organitzats per Jóvens a Barcelona o trucant al telèfon: 657 20 31 88
BUS Barcelona - Amposta - Barcelona:
preu: 15 euros
sortida de Barcelona a les 9:00h de la Plaça Joan Peiró (Sants)
sortida d'Amposta sobre les 17:00h

SÍ­ ... Vial de Cornisa a Collserola

Cada cop el tenim més a prop aquest vial proposat pel Pla General Metropolità (PGM) de 1976, una autovia de dos carrils d'anada i dos de tornada pel bell mig de la serra que fomenta el transport privat entre les comarques del Vallès i del Llobregat, on existeix una línia de tren poc aprofitada. Un vial que fragmenta Collserola i trepitja la riera de Vallvidrera i una important zona forestal.
L'any 2005, el Departament d'Obres Públiques i Territori de la Generalitat de Catalunya (DOPT), dirigit pel senyor Joaquim Nadal, va presentar l'esborrany del Pla d'Infraestructures de Transport de Catalunya (PITC), on pressupostava una important quantitat de milers d'euros per executar el Vial de Cornisa. No va faltar temps, perquè els molinencs i molinenques ens mobilitzéssim. Vam crear la Plataforma No al Vial de Cornisa i amb la Plataforma Cívica per a la Defensa de Collserola, vàrem presentar al·legacions a un projecte tan agressiu per la serra. I també vam demanar la col·laboració de tothom:
- Molts vilatans i vilatanes, van penjar les banderoles als balcons i van participar en la caminada pel tram afectat de Molins.
- Els ajuntaments van presentar al·legacions i/o mocions: L'ajuntament de Molins (malgrat que inicialment l'alcalde no veia clar fer una moció en contra del Vial de Cornisa, finalment es va fer gràcies als regidors VP-ERC i MC-ICV; feliçment, tots els partits polí­tics de Molins es ven sumar a la proposta). Altres ajuntaments afectats: Sant Cugat i Cerdanyola. Ajuntaments pròxims no afectats directament però que vam veure la importància de manifestar-se en contra de tal barbaritat: El Papiol i Pallejà.
- El Consorci de Collserola, a instàncies del seu Consell Consultiu on diferents entitats hi estem representats.
- Fins i tot el "Camell" en la festa de Carnestoltes es va disfressar de banderola "No al Vial de Cornisa".
Davant d'aquesta mobilització a Molins de Rei, el senyor Manel Nadal del DOPT va fer acte de presència en el debat organitzat pel Fòrum a la nostra vil·la, per afirmar textualment que "No es farà el Vial de Cornisa" i va afegir que s'havia incloure en el Pla d'Infraestructures del Transport de Catalunya precisament per tenir-la en compta d'esborrar-la. La revista el Llaç es va fer ressò de les PARAULES (que no fets documentats) del senyor Manel Nadal i va titular a la portada "La Riera de Vallvidrera salvada" i a l'interior un extens article amb fotografies, publicant als quatre vents que no calia patir més perquè no es faria el Vial de Cornisa. Entre aquest article i els vents que trencaven les banderoles, el poble va anar despullant els seus balcons de tal reivindicació. I es va aprovar el PITC, i al Vial de Cornisa li varen canviar el nom per enganyar la gent, ara es podria dir "vial de circumval·lació". De moment la intenció és construir el tram del Vallès, de Montcada i Reixac fins Sant Cugat, i el tram més agressiu, el de Sant Cugat a Molins es manté la reserva de sòl per poder-lo desenvolupar més endavant, probablement a l'espera d'haver construït la rotonda que enllaça amb la variant N-340 de Cervelló. Els ajuntaments afectats varen presentar una altra queixa a la Generalitat en aprovar-se definitivament el vial de cornisa al PITC, però canviant-li el nom.
Per tant, no hi ha res salvat i doncs continua el perill de ser construïda!
Ara, el Departament d'Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, a tret la primera proposta del Pla Territorial Metropolità de Barcelona, figura superior al PITC, on es concreten moltes agressions urbanístiques i noves infraestructures que haurà de partir la serra. I on es contempla la reserva de sòl per a construir tot el Vial de Cornisa (de Molins a Montcada i Reixac), el text fa esment de que s’hauria de fer més a prop dels pobles i no tant pel mig de la serra; però en els plànols presentats trobem dibuixat el mateix tram de sempre entre Molins i Sant Cugat, pel mig de Collserola. Això si, a la introducció d’aquest document, es comenta que ha estat elaborat amb la intenció de fomentar les ciutats compactes en contra de les urbanitzacions aïllades per poder fomentar el transport públic en contra del privat.
Gràcies Generalitat, per no escoltar, manar, destruir i especular amb les zones verdes del nostre petit país. Al DOPT per considerar Collserola com un recurs a explotar i al DMAH per anar despatxant a tot aquell que s’hagi manifestat en escoltar les demandes de protegir Collserola. Gràcies ajuntaments, inclòs el de la nostra vila, per fomentar noves urbanitzacions al mig de la serra: quan estiguin construïdes, per anar a treballar, a escola, a comprar, etc. els caldrà el Vial de Cornisa. Gràcies Ministerio de Fomento, per construir una gran rotonda que enllaça amb la variant N-340 de Cervelló (una autovia) amb el futur Vial de Cornisa. I com sempre “plou sobre mullat”, proposen construir-la sobre del tram final de la riera de Vallvidrera, a tocar de la Clínica (on tenen malalts ingressats) i de l’escola CEIP La Sínia) i independentment que sigui un corredor biològic.
Tot i això, més de dos mil persones hem participat en els actes de debat públic a l'Ateneu Barcelonès i el diumenge 13 d'abril en una marxa popular fins al cim de Collserola, per demanar la figura de Parc Natural, amb la il·lusió de preservar millor aquesta serra de totes les possibles agressions que pugui patir. Comptem amb el suport d'ecòlegs i científics (Narcís Prat, Ferran Rodà, Josep Germain, Sabater Pi, Francesc Llimona, ...). Tots ells destaques el bon estat de conservació d'aquest espai natural tant proper a l'àrea metropolitana de Barcelona. El mateix DMAH a proposta del Parlament havien elaborat un positiu "estudi de mesures addicionals de la serra de Collserola".
Fa anys que l'administració de la Generalitat de Catalunya diu que declararà Collserola com a Parc Natural, però només de nom, doncs les seves intencions (com ho van dir clarament en el debat i com ho demostren en cada Pla que treuen a exposició pública sense acceptar cap de les esmenes que hi presentem les entitats ciutadanes) és de mantenir TOTES LES AGRESSIONS POSSIBLES, no valorar aquest pulmó de l'àrea metropolitana com una zona a protegir, sinó COM UN RECURS A EXPLOTAR.
Demano perdó a totes les generacions que vindran darrera nostra, per si finalment no aconseguim aturar tant despropòsit i no preservem aquest valuós espai natural, que les generacions anteriors van saber mantenir a tocar de casa.

diumenge, 27 d’abril del 2008

Denúncia sobre l'acumulació de residus al voltant del camp de tir


Des de la Plataforma per a la defensa de Collserola-Molins volem denunciar l'acumulació de residus als voltants de l'antic camp de tir de Sant Bartomeu. Aquestes restes, originades per l'activitat de l'antic camp de tir, consisteixen bàsicament en fragments de plats, i restes dels cartutxos (perdigons de plom i plàstics). Aquest residus no només produeixen un important impacte visual del paisatge de la zona, sinó que comporten un risc de contaminació del medi (sols, aigua d’escorrentia, fauna...) molt problemàtic donada l’elevada toxicitat d’alguns dels seus components, especialment el plom. És curiós que, tot i que el camp de tir fa anys que està tancat, i que estiguem en una zona que es demana declarar Parc Natural, encara hi hagi aquesta acumulació incontrolada de residus perillosos. Des de la plataforma trobem del tot inacceptable aquesta situació i per això hem presentat una instància a l'Ajuntament sol·licitant la neteja de la zona.


Aprofitem per a
convidar-vos a participar a la Plataforma, si teniu cap proposta per a millorar el nostre entorn o coneixeu d'altres situacions com la que acabem de denunciar no dubteu en escriure'ns o en participar en les nostres assembles. Ens reunim quinzenalment els dimecres a les 21h al local del CEPA. Consulteu el nostre bloc per confirmar el dia de la propera assemblea.

salvemlarierada@gmail.com


dissabte, 29 de març del 2008

Carta de la Plataforma publicada a la revista el Llaç

En el passat número de la revista el Llaç es va publicar una carta de la Plataforma per la Defensa de Collserola que vàrem elaborar per donar resposta a la carta publicada anteriorment en què alguns veïns i propietaris de la Rierada expressaven la seva opinió.

Des de la Plataforma vàrem voler expressar la nostra opinió per respondre a algunes afirmacions que no són del tot veritat, però sempre amb l'esperit de trobar punts d'acord entre tots i totes. Creiem que exercint una eina com el diàleg ens permetrà assolir punts d'acord per poder compatibilitzar el fet de que el veïnat de la Rierada-Vallpineda tingui els serveis mínims d'aigua i clavegueram i que es pugui preservar l'entorn natural de la Rierada i Vallpineda.

Veure Carta de la Plataforma publicada a la revista el Llaç

dijous, 13 de març del 2008

13 d'abril: Marxa Popular en defensa de Collserola

La Plataforma Cívica per a la Defensa de Collserola - PCDC, junt amb entitats excursionistes, veïnals, cíviques, etc. organitzarem el diumenge 13 d'abril una Marxa popular en defensa de Collserola per donar un toc d'atenció a les administracions perquè protegeixin definitivament l'espai natural de Collserola, davant la permissivitat urbanitzadora demostrada fins ara.

Així, l'objectiu de la marxa és la de sensibilitzar la ciutadania i aconseguir el màxim suport popular per demanar a les administracions que es declari el Parc Natural de Collserola sense retallades, de manera que aquest nou marc de protecció suposi la fi de les agressions i amenaces que pateix l’espai natural collserolí (urbanitzacions; vials; nous equipaments i infraestructures; etc).

La Marxa tindrà diversos punts de sortida des de les tres comarques que la formen (Baix Llobregat, Barcelonès i Vallès). La caminada acabarà amb una concentració al cim del Collserola, a la plaça del Tibidabo (http://www.tibidabo.es/cat/acces.htm) a les 12 del migdia.

dimarts, 19 de febrer del 2008

Firma perquè Collserola sigui Parc Natural

Un important grup d'entitats, que forma la Plataforma Cívica per a la Defensa de Collserola (PCDC), estem treballant per aconseguir un nou marc de protecció per a la serra de Collserola (espai natural metropolità de 8.470 ha), que se n'ampliïn els actuals límits, que no s'hi urbanitzi ni un pam més. En definitiva, que Collserola es declari parc Natural de manera que es garanteixi la protecció i preservació de tots els seus ecosistemes.

La PCDC va aprovar un manifest que resumeix les demandes per protegir Collserola. Aquest manifest va rebre el suport de moltes d'entitats.

Per tot això t'animem a signar perquè declarin Collserola Parc Natural el més aviat possible!!!

Firma perquè Collserola es declari parc natural