Per això necessitem la vostra ajuda. Si esteu interessats o interessades a col·laborar en la campanya MOLINS LLIURE DE BOSSES poseu-vos en contacte amb nosaltres.
salvemlarierada@gmail.com
http://www.residusiconsum.org/catlliurebosses
La Plataforma per a la Defensa de Collserola – Molins, conjuntament amb altres col·lectius i entitats va presentar al·legacions al projecte d’urbanització de Vallpineda. Ara restem a l’espera de les respostes tant de les al·legacions presentades pel projecte d’urbanització de la Rierada com les presentades pel de Vallpineda.
Mentrestant ens plantegem ampliar la plataforma cap a temes ecològics que afectin Molins. Per això us convidem a tots i totes a assistir a la propera assemblea que tindrà lloc el dijous dia 16 d’octubre a les 20:30h al local del CEPA. Si no hi podeu assistir, però ens voleu fer arribar suggeriments o temes que us preocupen ens ho podeu fer arribar a salvemlarierada@gmail.com. Moltes gràcies i esprem la vostre col·laboració, és imprescindible.
El període d'al·legacions al Projecte d'Urbanització de Vallpineda finalitza el 27 de juliol de 2008. Es va aprovar inicialment per Junta de Govern l'11 de juny. S'ha publicat al BOP el dia 26 de juny de 2008. I la documentació es pot consultar a les dependències de l’Àrea de Sostenibilitat i Territori, demanant hora prèviament al telèfon 93 680 37 33.
L'objectiu és l'aplicació d'una normativa que apliqui una taxa de 0'20€ a cada bossa d'un sòl ús. D'aquesta manera es fomentarien les bosses reutilitzables i es crearia un fons econòmic de prevenció per a desenvolupar campanyes de comunicació ambiental en la prevenció de residus.
Des de la Plataforma per al a defensa de Collserola - Molins us animem a adherir-vos a la campanya i a participar activament en el dia Català sense bosses que serà el proper dimecres dia 3 de juliol.
"La inviabilitat dels transvasaments"
Manolo Tomas -Plataforma en Defensa de l’Ebre
José Luis Martínez -Ecologistas en Acción de Zaragoza
"Els negocis amb l’aigua"
Sindicat de Químiques de Barcelona
DIJOUS 19 juny a les 18:30 h
Sala Costa i Font, CGT Barcelona
Via Laietana 18, 9 planta
La plataforma Salvem Oliveretres denuncia:
El Barça compra 27’8 ha. de terreny naturals protegits a la zona deltaica de Viladecans
Els terrenys estan dins la Xarxa Natura 2000, una protecció que representa la iniciativa més important de la Unió Europea en política de conservació.
El Futbol club Barcelona ha anunciat la compra de 27’9 ha. D’uns terrenys situats a tocar de la reserva del remolar de Viladecans, els quals son qualificats segons el PGM com a 7-c, equipaments metropolitans, però preservats com xarxa natura 2000, per la seva proximitat a la reserva natural del Remolar, així doncs no es pot fer en ells cap intervenció urbanística.
Xarxa Natura 2000 és una xarxa europea d’espais naturals protegits que representa la iniciativa més important de la Unió Europea en política de conservació.
El seu objectiu és la conservació de la biodiversitat, bé que de forma compatible amb el manteniment de l’activitat humana que es desenvolupa en aquests espais.
A Catalunya, la xarxa comporta la conservació de més del 25% del territori, i s’integra al sistema d’espais naturals protegits.
La xarxa Natura 2000 representa, doncs, l’aportació catalana a la salvaguarda de la biodiversitat europea.
Així doncs, com és possible que un club esportiu, com el Barça, es gasti 18 milions d’euros, en uns terrenys on no hi pot fer cap intervenció urbanística?
En la pàgina web del Barça diu textualment “Aquesta operació enforteix el patrimoni immobiliari de l’entitat i és fruit d’un procés que es va iniciar el primer semestre de l’any passat, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Viladecans.”
L’Ajuntament de Viladecans ha col·laborat en aquesta operació immobiliària, doncs des de fa anys, ja volia realitzar en aquests mateixos terrenys, amb la promoció conjunta amb l’empresa Golf de Viladecans, realitzar un camp de golf. cosa que gràcies a l’oposició ciutadana, la generalitat el va revocar. L’ajuntament va tenir que tornar els terrenys expropiats i Golf de Viladecans fins ara no ha acabat de vendre els seus terrenys al Barça.
Actualment l’ajuntament te un projecte a la zona deltaica, encara no desenvolupat, anomenat “Pla delta”, on en un total de 2.270.098 m2, vol desenvolupar tot un complex on hi tenen cabuda instal·lacions esportives, recreatives, docents, hoteleres, restauració, cultural, oficines, sanitari no hospitalari, assistencial. Sense comptar amb l’obertura de la platja.
Per tant tot sembla indicar que l’ajuntament ha fet de mitjancer entre l’empresa Golf de Viladecans i el Barça per no ser quines intencions, potser per pal·liar compromisos no acomplerts amb Golf Viladecans, o l’ajuntament de Viladecans ha estat mirant d’aconseguir la sessió dels terrenys que històricament encara te el Barça en la zona dels reguerons, on hi ha un aiguamoll, i per part del Barça potser vol fer servir els terrenys com a peça de canvi per que els hi deixin augmentar la edificabilitat en la urbanització del Miniestadi, com va insinuar ahir el diari Avui. Si aquest fos el cas, no te cap mana de sentit perquè el Barça ha comprat uns terrenys 'no urbanitzables' i per tant no té cap dret d’edificabilitat per canviar cap cromo.
En definitiva tot un misteri especulatiu.
Plataforma Salvem Oliveretes
Perquè som el que mengem, bevem i respirem, visca la terra i mori el mal govern!
Aigua: Tots coneixem la delicada situació que està vivint el nostre país en relació a l'aigua. Quines polítiques s'estan duent a terme? amb quins motius? quines repercussions tindrà el transvasament que el govern vol construir? quina visió en té la gent de les Terres de l'Ebre? per explicar-nos tot això i molt més, vindrà un membre de la Plataforma en Defensa de l'Ebre.
Dimecres 21 de Maig a les 20:00 del vespre a l'Ateneu Mulei:
xerrada de la Plataforma en Defensa de l'Ebre
Terra: Ja fa temps que el debat sobre els aliments transgènics és ben viu; tanmateix, ni gran part de la població ni el govern tenen una posició clara al respecte. A casa nostra va començar fa uns mesos una iniciativa per informar la població dels perills de l'argicultura alterada genèticament i per demanar al govern que es declari 'regió lliure de transgènics'. Un membre de la plataforma ens explicarà la història i raons d'aquests cultius i les mobilitzacions que s'están duent a terme. A més a més, la companyia GPS ens representarà una obra de teatre per joves (i no tan joves):
Dissabte 24 de Maig a les 17:00 a la Plaça de la Creu
xocolatada i teatre: 'Transgènica tragicomèdia de les verdures'
i a les 19:00 a Ca la Banya:
xerrada de 'Som lo que sembrem' i d'un pagès de la vila
Aire: La nostra vila pateix una importantíssima contaminació de l'aire fins al punt que està inclosa en la 'zona de protecció especial de l'ambient atmosfèric'. Malgrat això, les cimenteres, els principals agents contaminadors de l'aire, tenen la intenció de cremar als seus forns, no ja metralls pesants i ferros com fins ara, sinó productes de depuradores, pneumàtics... cosa que perjudicaria encara més la qualitat de l'aire de la regió. Per explicar-nos el perquè de tot plegat, i les conseqüències que això tindria per la salut, hem convidat a associacions de diferents pobles:
Dijous 29 de Maig a les 20:00 al local de la CUP:
xerrada d'Aire Net de Sant Feliu,
Plataforma contra la incineració de Residus de Sant Vicenç dels Horts
CEPA de Molins de Rei
Des de la Plataforma per a la defensa de Collserola – Molins us volem convidar a difondre i adherir-vos al manifest elaborat des de la Plataforma metropolitana en contra dels transvasaments. Aquesta plataforma ha sorgit per a donar una altre visió de la crisis de la sequera des de l’àrea metropolitana de Barcelona. No només volen dir no als transvasaments sinó que també volen denunciar l’actual model de creixement totalment insostenible.
Per adherir-vos-hi podeu escriure a
notransvasamentsbcn@gmail.com
Per obtenir més informació podeu consultar el bloc de la Plataforma.
http://notransvasamentsbcn.blogspot.com/
Informar-vos també que el diumenge dia 18 de maig hi haurà una manifestació a Amposta per tal de mostrar el rebuig als transvasaments. Des de Barcelona s'organitzaran autocars per anar-hi. Podeu apuntar-vos-hi dijous i divendres als actes organitzats per Jóvens a Barcelona o trucant al telèfon: 657 20 31 88
BUS Barcelona - Amposta - Barcelona:
preu: 15 euros
sortida de Barcelona a les 9:00h de la Plaça Joan Peiró (Sants)
sortida d'Amposta sobre les 17:00h
Des de la Plataforma per a la defensa de Collserola-Molins volem denunciar l'acumulació de residus als voltants de l'antic camp de tir de Sant Bartomeu. Aquestes restes, originades per l'activitat de l'antic camp de tir, consisteixen bàsicament en fragments de plats, i restes dels cartutxos (perdigons de plom i plàstics). Aquest residus no només produeixen un important impacte visual del paisatge de la zona, sinó que comporten un risc de contaminació del medi (sols, aigua d’escorrentia, fauna...) molt problemàtic donada l’elevada toxicitat d’alguns dels seus components, especialment el plom. És curiós que, tot i que el camp de tir fa anys que està tancat, i que estiguem en una zona que es demana declarar Parc Natural, encara hi hagi aquesta acumulació incontrolada de residus perillosos. Des de la plataforma trobem del tot inacceptable aquesta situació i per això hem presentat una instància a l'Ajuntament sol·licitant la neteja de la zona.
Aprofitem per a convidar-vos a participar a la Plataforma, si teniu cap proposta per a millorar el nostre entorn o coneixeu d'altres situacions com la que acabem de denunciar no dubteu en escriure'ns o en participar en les nostres assembles. Ens reunim quinzenalment els dimecres a les 21h al local del CEPA. Consulteu el nostre bloc per confirmar el dia de la propera assemblea.
salvemlarierada@gmail.com
Així, l'objectiu de la marxa és la de sensibilitzar la ciutadania i aconseguir el màxim suport popular per demanar a les administracions que es declari el Parc Natural de Collserola sense retallades, de manera que aquest nou marc de protecció suposi la fi de les agressions i amenaces que pateix l’espai natural collserolí (urbanitzacions; vials; nous equipaments i infraestructures; etc).
La Marxa tindrà diversos punts de sortida des de les tres comarques que la formen (Baix Llobregat, Barcelonès i Vallès). La caminada acabarà amb una concentració al cim del Collserola, a la plaça del Tibidabo (http://www.tibidabo.es/cat/acces.htm) a les 12 del migdia.
La PCDC va aprovar un manifest que resumeix les demandes per protegir Collserola. Aquest manifest va rebre el suport de moltes d'entitats.